Diensten

Na inschakeling van ons kantoor gaan we direct tweeledig aan de slag

Jij ontvangt een  opdrachtbevestiging en tegelijkertijd
sommeren wij de schuldenaar tot betaling.

Iedere incasso-opdracht is uniek. Per zaak bekijken we dan ook wat de meest effectieve manier is om je vordering te incasseren. We proberen direct na de opdracht persoonlijk contact met de wederpartij te krijgen. We zetten alles op alles om tot een constructieve oplossing te komen.

Blijft de betaling van je tegenpartij achterwege? Dan bekijken we welke vervolgacties we kunnen inzetten. Bijvoorbeeld een gerechtelijke procedure of het aanvragen van het faillissement. Natuurlijk gaat dit altijd in overleg met jou; zonder jouw toestemming zullen we geen procedures opstarten.

Wat kunnen wij
voor jou betekenen?

Blijft de betaling van je factuur achterwege? Wij laten geen tijd verloren gaan! We nemen, vaak op de dag dat je de zaak aan ons overdraagt, direct contact op met de wederpartij. We streven ernaar jouw vordering in een minnelijk incassotraject (zonder tussenkomst van de rechter) te innen.

Incasso

Volgt er nog steeds geen betaling? Dan starten we, uiteraard na overleg met jou, een rechtszaak. Daarvoor hoef je niet naar een ander kantoor; wij hebben deze dienstverlening gewoon in huis! Eén van onze juristen neemt de zaak over en gaat voor je aan de slag! 

Juridisch

Wanneer de rechter uitspraak heeft gedaan, kan de deurwaarder de beslissing van de kantonrechter gaan uitvoeren en de vordering gaan incasseren. Daarvoor kan hij eventueel overgaan tot het leggen van beslag. Ook in deze fase van de procedure kun je vertrouwen op de specialistische kennis en ervaring van de deurwaarders van Smit & Legebeke. 

Deurwaarder

Met een vordering
naar de rechter?

De meeste zaken lossen we zonder tussenkomst van de rechter op. Maar het kan voorkomen dat een gerechtelijke procedure de enige manier is om de vordering te innen. Ook in dat geval sta je er niet alleen voor; wij hebben de expertise en ervaring in huis om gerechtelijke procedure bij de kantonrechter op te starten en van aanvang tot einde voor je te behandelen. 

Ben je al in het bezit van een gerechtelijke uitspraak?
Ook dan kunnen wij je helpen. We verzorgen het verdere executietraject voor je. Denk aan een beslaglegging op inkomsten, (on)roerende zaken, banktegoeden, aandelen of bijvoorbeeld een ontruiming.

Indien het vermoeden bestaat dat de tegenpartij -voorafgaand aan een mogelijke beslaglegging- waardevolle goederen gaat onttrekken, dan bestaat de mogelijkheid van conservatoir beslag. Dit betekent dat we, voordat de rechtszaak plaatsvindt, beslag kunnen leggen om het verhaal op de goederen veilig te kunnen stellen. Hiervoor moet eerst toestemming worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter. Korte tijd later zal een gerechtelijke procedure moeten worden gevoerd.

Conservatoir beslag is beslist niet van toepassing op iedere vordering. Het is een kostbare aangelegenheid waaraan veel voorwaarden worden gesteld. Mocht conservatoir beslag in jouw zaak nodig zijn, dan informeren en adviseren wij je uiteraard uitvoerig.

Naast bovenstaande werkzaamheden staat Smit & Legebeke je ook bij voor een enkele handeling zoals een proces verbaal van constatering of betekening van een brief per deurwaardersexploot.  Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Smit & Legebeke Gerechtsdeurwaarders inschakelen

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn? Je kunt je vordering eenvoudig aanbieden via opdracht aanbieden

Wanneer we voor je aan de slag gaan ontvangen we graag zowel jouw gegevens als die van de wederpartij:

  • naam
  • adres
  • telefoonnummers
  • e-mailadressen
  • eventuele verhaalsmogelijkheden
  • kopieën van facturen en overeenkomsten waarop je vordering is gebaseerd.

Vergeet niet om duidelijk aan te geven welk bedrag je nog dient te ontvangen en hoe dit bedrag is opgebouwd. Nadat je je opdracht hebt aangeboden, nemen we snel contact met je op.

Liever persoonlijk contact of eerst kennismaken? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Ommen. Dit kan zonder afspraak maar wanneer je van tevoren even belt, houden we rekening met je komst.

We incasseren snel.
Na ontvangst van de incasso-opdracht leggen we dezelfde dag contact met de debiteur.”

Rijk Stobbelaar
Partner

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie