Juridisch

Wanneer we er in het minnelijke incassotraject niet uitkomen met de debiteur, kunnen we -uiteraard in overleg met jou- een rechtszaak opstarten. Voor een dergelijke procedure wordt een jurist ingeschakeld. Bij Smit & Legebeke betekent dit dat we jouw zaak, heel gemakkelijk en vlot, intern overdragen aan één van onze juristen. Dat scheelt een hoop dubbel werk én tijd; we hebben namelijk zelf alle dienstverlening en expertise in huis!

Ook bij een gerechtelijke procedure werken we vlot en gestructureerd. We stellen de dagvaarding op. Dit betekent dat de debiteur een oproep krijgt om voor de rechtbank te verschijnen.  Wij zorgen ervoor dat de dagvaarding persoonlijk afgeleverd wordt bij de debiteur. Tijdens de zitting behartigen onze juristen je belangen. Beslist de rechter dat jouw debiteur de betalingsachterstanden plus rente en kosten moet betalen? Dan komen we in actie en voeren onze gerechtsdeurwaarders dit vonnis voor jou uit. Dat kan betekenen dat we bijvoorbeeld beslag leggen op het inkomen of de bezittingen van de debiteur.

Wij begrijpen als geen ander dat een gang naar de rechter impact heeft. Op jou én op de debiteur. Incassowerk gaat namelijk over mensen. Je kunt erop vertrouwen dat we -in welke stadium van de procedure dan ook- altijd de persoon achter de openstaande vordering of het vonnis blijven zien. Afhankelijk van de ruimte die jij ons als opdrachtgever biedt, blijven we zoeken naar een redelijke oplossing. Wanneer er sprake is van criminaliteit, ernstige overlast of wanneer de debiteur uit beeld is, pakken we uiteraard voortvarend door en zetten we snel de stappen die nodig zijn om jouw vordering te kunnen innen.

Los van incassotrajecten kun je ook terecht bij onze juristen wanneer je meer wilt weten over crediteuren- en debiteurenbeheer. Wanneer je daar behoefte aan hebt, kijken ze naar jouw overeenkomsten en bijvoorbeeld de algemene voorwaarden van je onderneming. Kortom: we zetten graag onze kennis in om jou te helpen. En zoals dat voor alle dienstverlening van Smit & Legebeke geldt: we werken snel, accuraat en transparant.

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie