Over ons

Smit & Legebeke:
één van de bekendste gerechtsdeurwaarders-
kantoren van Nederland!

Wij zijn een ervaren en allround kantoor
met een zeer uiteenlopende klantenkring.

Wat dacht je van sociale verhuurders, gemeenten en zorgverleners? Ook grote, middelgrote en kleine ondernemingen weten hun weg naar Smit & Legebeke te vinden. We helpen daarnaast regelmatig particulieren. Kortom: wij hebben de expertise en ervaring in huis voor uiteenlopende branches en werkgebieden.

Jouw incassovraag is bij ons altijd in goede handen! Ons team is ervaren en volledig op elkaar ingespeeld. Zoals we intern schakelen, communiceren we ook met jou; we houden van korte en heldere lijnen!  

Onze werkwijze

Het maakt ons niet uit of een vordering over een klein of groot bedrag gaat, over een particulier of over een onderneming. Wij zetten ons ervoor in om je openstaande factuur betaald te krijgen. Oók als je niet-betalende tegenpartij zich in het binnen- of buitenland bevindt.

Van een oplossing in het minnelijk traject tot een deurwaardersprocedure en -als het nodig is- juridisch advies als het tot een gerechtelijke procedure komt: je hoeft als klant maar één keer bij ons aan te schuiven om de vordering te bespreken. Daarna gaan we voor je aan de slag totdat er resultaat is.

“We werken op basis van no cure, no pay.”

Het is goed te weten dat we werken op basis van no cure, no pay. Onze kosten proberen we altijd op de tegenpartij te verhalen. Wil je informatie over onze tarieven en voorwaarden? Je leest er hier meer over of klik op de button.

Je vordering hoeft zeker niet altijd naar de rechtbank.
Wij kunnen je helpen dat te voorkomen.”

Thomas van Wijngaarden
Partner

Partners van
Smit & Legebeke

Erwin Makkinga

Erwin is Gerechtsdeurwaarder; zijn voornaamste taak is het innen van schulden namens schuldeisers wanneer het minnelijke traject geen oplossing heeft geboden.

In de praktijk betekent dit dat Erwin zich bezighoudt met het uitbrengen van dagvaardingen aan schuldenaren. Daarnaast mag hij, na het behalen van een vonnis, beslag leggen op het inkomen of de bezittingen van een schuldenaar.

Erwin studeerde Rechten aan de Hogeschool van Utrecht en maakt al meer dan 15 jaar onderdeel uit van Smit & Legebeke. Hij is sinds 2010 partner.

Thomas van Wijngaarden

Thomas is naast gerechtsdeurwaarder ook jurist. Hij is verantwoordelijk voor alle juridische zaken binnen het kantoor en staat opdrachtgevers bij wanneer het tot een gerechtelijke procedure komt.

Omdat alle stappen en fasen van een incassoprocedure binnen de Smit & Legebeke organisatie plaatsvinden, kan Thomas de zaak eenvoudig overnemen, wanneer het tot een rechtbank procedure mocht komen. Hij adviseert of een proces verstandig is én of het gewenste resultaat te behalen valt.

Thomas startte in 2002 bij Smit & Legebeke. Na zijn opleiding Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit kwam hij in 2007 in dienst als jurist en trad in 2010 toe als partner.

Rijk Stobbelaar

Rijk is verantwoordelijk voor het incassotraject, het minnelijke traject. Dit is het geval wanneer een vordering wordt geïncasseerd zonder tussenkomst van de rechter.

Bij Smit & Legebeke worden de meeste zaken in het minnelijke traject opgelost. Dat komt omdat we ons ervoor inzetten om te voorkomen dat een zaak naar de rechter moet. Wij zijn ervan overtuigd dat we alles op alles moeten zetten om de vordering onderling op te lossen.

Rijk werkt sinds 2009 bij Smit & Legebeke en is sinds 2013 partner binnen het kantoor.

Menu

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie